Müdürlüğümüzce 1 günde 5 Açılış Gerçekleştirildi.
24 Nisan 2019

Müdürlüğümüz ve Bağlı Sağlık Tesislerimizde Yeni Hizmet Binalarının Açılışı ve Tıbbi Cihazların Hizmete Alınması Törenleri Yapıldı.

Müdürlüğümüz ve Bağlı Sağlık Tesislerimizde Yeni Hizmet Binalarının Açılışı ve Tıbbi Cihazların Hizmete Alınması Törenleri kapsamında 1 günde 3 Tıbbi Cihaz Hizmete Sunuldu. Hizmet Binalarımızın açılışı ve Tıbbi Cihazların Hizmete Alınması Törenlerine İlimiz Valisi Sayın Mustafa MASATLI, Ardahan Milletvekili Prof.Dr.Orhan ATALAY, Göle Kaymakamı Sayın Cevdet GÜN, Hanak Kaymakamı Sayın Mehmet Naim AKGÜL, İl Sağlık Müdürümüz Op. Dr. Erkan ÖZDEMİR ,Protokol Üyeleri, Vatandaşlarımız ve Personellerimiz Katıldı.

Ardahan Devlet Hastanemizde hizmete sunulan Yeni BT cihazımız yaklaşık 2.500.000 TL değerinde olup,160 kesit çekim yapabilmektedir.80 adet sıralı dedektörlü BT cihazımız ile günlük 100 hastaya kadar çekim yapılabilecektir. Yeni BT cihazımız ile 3 saniye de beyin tomografisi, 30 saniyede tüm vücut tomografisi çekilebilmektedir. Bilişim alt yapımız sayesinde ilimizde ki sağlık tesisleri de çekilen görüntülere erişebilecek, zaman ve mekan sınırı olmaksızın mobil uygulamalar ile de kullanılabilecektir. Aynı zaman da e-nabız uygulmasına da tam zamanlı veri ve görüntüler gönderilecektir. Böylelikle hastalarımızın görüntüleri ve tıbbi verilerine ulaşımda da hizmetimizin kalitesi ve kapsamı genişlemiş olacaktır.

Ardahan DH Tomografi-1.jpg

Ardahan Devlet Hastanemiz tıbbi cihaz envanterine kattığımız Optik Koherans Tomografi cihazı ile aylık yaklaşık 50, yıllık 600 hastamıza hizmet verilecektir. OCT cihazı ile verilecek hizmet ile hastalarımızın tanı ve tedavi amacıyla il dışına sevkleri azalmış olacaktır.

Göle Devlet Hastanemizde hizmete sunulan Yeni BT cihazımız yaklaşık 1.500.000 TL değerinde olup,16 kesit çekim yapabilmektedir. 16 dedektörlü BT cihazımız ile günlük 100 hastaya kadar çekim yapılabilecektir. Cihazımız kardio dışında tüm çekimleri yapabilir özelliktedir.

Göle DH Tomografi.jpg

Göle DH Tomografi-2.jpg

Müdürlüğümüz ve Bağlı Sağlık Tesislerimizde Yeni Hizmet Binalarının Açılışı ve Tıbbi Cihazların Hizmete Alınması Törenleri kapsamında açılan Hanak İlçemiz 5 Hekimlik Aile Sağlığı, Toplum Sağlığı ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu binamız 1.903 m2 arsa üzerinde 635  m2 oturma alanına kurulmuş olup,1100 m2 kapalı alana sahiptir.

Bina içerisinde 5 adet poliklinik, 1 diş polikliniği,1 112 acil sağlık hizmetleri istasyonu, 1 laboratuvar, 1 görüntüleme birimi,1 üreme sağlığı merkezi,1 gebe bilgilendirme sınıfı,1 evlilik öncesi danışmanlık sınıfı 32 adet hizmet birimi bulunmaktadır. Yaklaşık 55 personel ile hizmet verecektir.

Yeni Binamızın hizmete açılmasıyla hizmet sunumundaki mekânsal sorunlarımız tamamen ortadan kalkmış olup, vatandaşlarımıza daha uygun alanlarda daha nitelikli ve kapsamlı sağlık hizmet vereceğiz. Aynı zamanda çalışanlarımız içinde uygun çalışma koşulları oluşturulmuştur.

Hanak TSM-1.jpg
Hanak TSM-2.jpg
Hanak TSM-3.jpg

Müdürlüğümüz ve Bağlı Sağlık Tesislerimizde Yeni Hizmet Binalarının Açılışı ve Tıbbi Cihazların Hizmete Alınması Törenleri kapsamında açılan Göle 6 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu binamız 4.617 m2 arsa üzerinde 800 m2 oturma alanına kurulmuş olup,1250 m2 kapalı alana sahiptir.

Bina içerisinde 6 adet poliklinik, 1 112 acil sağlık hizmetleri istasyonu, 1 laboratuvar, 1 görüntüleme birimi,1 üreme sağlığı merkezi,1 gebe bilgilendirme sınıfı,1 evlilik öncesi danışmanlık sınıfı olmak üzere 36 adet hizmet birimi bulunmaktadır. Yaklaşık 40 personel ile hizmet verecektir.

Yeni Hizmet binalarımız yapımında ve tıbbi cihazlarımızın hizmete sunulmasında emeği geçenlere teşekkür eder, Ardahan , Göle  ve Hanak halkına hayırlı olmasını dileriz.